Beleef het op Bussloo

Op Bussloo kunt u bootjes huren bij kiosk de Withagen, een balletje slaan bij de Pitch&Putt golfbaan of uitdagende outdooractiviteiten ondernemen bij Outdoorcentrum Bussloo. Zowel groepen als individuele bezoekers kunnen hier terecht. Ook worden er regelmatig leuke publieksactiviteiten en evenementen georganiseerd.

Bussloo - Het strand om de hoek

Midden in de stedendriehoek Deventer, Zutphen, Apeldoorn ligt het recreatiegebied Bussloo. Een recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijk dagje uit. Zwemmen, vissen, wandelen, golfen, paardrijden of duiken, het kan allemaal. De stranden nodigen uit tot een sportief potje beachvolleybal. Trek gekregen? Voor een hapje en een drankje bent u van harte welkom bij één van de zes kiosken of één van de restaurants.

De volgende evenementenbureau's zijn op Bussloo actief:

Evenemententerrein

Jaarlijks vinden er ruim 100 evenementen plaats op Bussloo. Naast besloten evenementen voor bedrijven of familie betreft het publieksevenementen als zwemwedstrijden, beachvolleybal, klootschietmarathon, paardrijden en duikdagen.

Voor grootschalige evenementen is een speciaal evenemententerrein, met diverse voorzieningen als stroom, water, riolering etc. aangelegd. Voor meer informatie over het evenemententerrein, het organiseren van evenementen en een evenementenkalender kunt u kijken onder de knop 'evenementen'.

 

Outdoorcentrum Bussloo

Voor de verhuur van kano's, zeilbootjes, surfplanken en fietsen kunt u terecht bij Outdoorcentrum Bussloo. Zij bieden u een afwisselend aanbod van activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tel. 06-15528196 of kijken op www.outdoorcentrumbussloo.nl

Aanvullend arrangement NatuurEducatieProject

Bij het project op Bussloo is het mogelijk een arrangement bij te boeken, zodat het een compleet dagje uit wordt. De arrangementen bestaan uit het NatuurEducatieProject in combinatie met een outdooractiviteit. Een speurtocht op de step of een spannende GPS tocht, waarbij de leerlingen met behulp van een GPS (modern kompas) op zoek gaan naar de schat behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen kano's waterfietsen, zeilbootjes en Canadese bootjes gehuurd worden om de middag of ochtend door te brengen op het water. De arrangementen zijn samengesteld in samenwerking met Outdoorcentrum Bussloo. Voor de arrangementen wordt een kleine vergoeding per leerling gevraagd. Dit is een uitgelezen kans om de kinderen te laten genieten van het mooie recreatiegebied Bussloo en hen spelenderwijs iets te leren over de natuur. Klik hier om je in te schrijven.

Bussloo - Het strand om de hoek

Midden in de stedendriehoek Deventer, Zutphen, Apeldoorn ligt het recreatiegebied Bussloo. Een recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijk dagje uit. Zwemmen, vissen, wandelen, golfen, paardrijden of duiken, het kan allemaal. De stranden nodigen uit tot een sportief potje beachvolleybal. Trek gekregen? Voor een hapje en een drankje bent u van harte welkom bij één van de zes kiosken of één van de restaurants.

Thermen Bussloo

Eind 2006 is een bijzonder Thermencomplex op Bussloo geopend waar het beste op het gebied van sauna, beauty, spa en wellness wordt  aangeboden. Thermen Bussloo is een bijzonder Thermencomplex dat exclusiviteit en kwaliteit uitstraalt. Een droom waarin liefdevolle aandacht, respect, integriteit, passie, enthousiasme, luxe, comfort, ontspanning en rust centraal staan. Thermen Bussloo biedt ongekende faciliteiten, behandelingen en massages, waarvan een aantal uniek voor Nederland.
Voor meer informatie kijk op www.thermenbussloo.nl

Kiosken op Bussloo

Op het strand van Bussloo zijn zomers zes verkooppunten: Kiosk Pitch&Putt, Robberskamp, Beachclub de Snenge, De Withagen, De Schurinkshof en De Kuiter. Bij deze verkooppunten kunt u zomers terecht voor ijsjes, drinken, snacks en andere versnaperingen. Ook kunnen zij u van dienst zijn bij barbecues en andere groepsactiviteiten waarbij catering gewenst is.

Buiten het hoogseizoen kunt u op zondag terecht bij de Robberskamp voor een kopje chocolademelk of erwtensoep. 

Restaurants op Bussloo

Op Bussloo vindt u twee restaurants: restaurant 'Hofstede De Middelburg' en Eethuys 'Hof van Bussloo'.

Hofstede De Middelburg
Restaurant 'Hofstede De Middelburg' is een unieke plek voor feesten, partijen, vergaderingen, etc. In de zomer biedt het terras een fantastisch uitzicht over het water van Bussloo. Temidden van water, natuur en in de rust van de ouderwetsche Hofstede biedt u uw gasten een evenement, waar ze u nog lang dankbaar voor zullen zijn!
Voor reserveren kunt u bellen naar 0571 - 26 19 00. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hofstededemiddelburg.nl. 'Hofstede De Middelburg' is iedere maandag gesloten.

Hof van Bussloo
Eethuys 'Hof van Bussloo' is een oude boerderij die geheel is omgetoverd tot een sfeervol restaurant en ingericht met allerlei antieke spullen. De inrichting van de boerderij is gezellig met vele bloemdecoraties, een fraaie fotopresentatie van "Oud-Bussloo", een heerlijk zitje bij de openhaard en voor de kinderen volop ruimte om te spelen in de kinderkamer of in het speeltuintje naast het ruime terras in de boomgaard.
Het inlooprestaurant legt het accent op betaalbaarheid. U kunt al een echt Gelders gerecht bestellen vanaf € 9,50!.
Voor informatie of reserveren kunt u bellen naar 0571-261147. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hofvanbussloo.nl. Eethuys 'Hof van Bussloo' is iedere maandag gesloten.

Voor meer informatie over Pitch&Putt op Bussloo kunt u hier kijken of contact opnemen met tel. 0571-261212

Golfbaan De Breuninkhof

Golfbaan de Breuninkhof op Bussloo heeft een NGF A-status. De Breuninkhof is een prachtige 9-holes baan waar park-, weide- en bosholes met talloze waterhindernissen elkaar afwisselen. U bent met minimaal een GVB welkom op deze Par 72 baan.  Voor beginners is er een 9-holes Par 3 course. De holes variëren in lengte van 60 à 147 meter. Een ideale manier op kennis te maken met de golfsport. Voor meer informatie kunt u bellen naar Unigolf Bussloo 0571 - 26 19 55 of kijken op de site, klik dan hier.

Volkssterrenwacht & Natuureducatief centrum

Volkssterrenwacht
Bij helder weer kunt u op Bussloo bij de sterrenwacht prachtig naar de sterren kijken. Als u dat zelf een keer wilt meemaken bel dan naar 0571-262006 of kijk op www.volkssterrenwachtbussloo.nl voor meer informatie.

IVN Natuureducatief centrum

De Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie organiseert diverse activiteiten in en om het recreatiegebied Bussloo, zoals 'de vroege vogelwandeling' en 'nachtvlinders kijken op Bussloo'. Ook een wandeling door de nieuwe Heemtuin is een leerzame ervaring. Werkgroep Bussloo is te bereiken op 055-533 8337. Voor meer informatie klik hier.

 

Fietsen op Bussloo

Wandelen op Bussloo

Rondje om de plas

U kunt lopend om de waterplas van Bussloo heen. Het rondje is zo'n 9 kilometer lang. Tijdens deze wandeling komt u langs de mooiste plekjes van Bussloo. Wie wil kan halverwege de fiets-/voetbrug nemen en de route inkorten. 

GPS Wandelingen

Rondom Bussloo zijn twee routes uitgezet die kunnen worden gevolgd met behulp van GPS apparaat (Global Position System). De coördinaten van deze routes kunt u handmatig invoeren in uw GPS apparaat.
Klik op een van de onderstaande wandelingen voor meer informatie en de benodigde coördinaten.
GPS wandeling Rondje Bussloo (ca. 6,5 km)
GPS wandeling De Bandijk (ca. 9 km.)

Georganiseerde wandelingen

De vereniging voor Natuur- en Milieueducatie Werkgroep Bussloo organiseert diverse wandelactiviteiten in en om het recreatiegebied Bussloo, zoals 'de vroege vogelwandeling' en 'nachtvlinders kijken op Bussloo'. Ook een wandeling door de nieuwe Heemtuin is een leerzame ervaring. Werkgroep Bussloo is te bereiken op 055-366 81 67.

Algemene informatie GPS wandelingen

Spelregels

De routes van deze wandelingen lopen door de bossen en de omgeving van Bussloo, waar de plaatselijk geldende regels op de toegangsborden staan. In de gebieden van andere beheerders gelden andere regels. In die gebieden moet men op de paden blijven. Respecteer afgebakende terreinen en broedgebieden. Klim niet over hekken en loop niet over privé-terreinen en erven zonder toestemming van de eigenaar

Huur GPS-apparaat

Bezit u zelf geen GPS apparaat, dan kunt u deze huren bij evenementenbureau Bussloo tel: 06-15528196 (bij kiosk De Withagen) of neem contact op met klim-en outdoorcentrum Yosemite via tel: 038-4607848. Zij kunnen u precies vertellen waar u een dergelijk apparaat nog meer kunt huren.

Ruitersport op Bussloo

Op Bussloo is een dressuurbak en er loopt een ruiterroute rondom het gebied (15 km). Op deze route is ook een aantal hindernissen.  Het is verboden buiten deze paden op het recreatiegebied te rijden. Het is dus ook niet toegestaan met paarden op de ligweiden, de stranden en in het water te komen (ook buiten het zwemseizoen).

Let op! Als u met een paardentrailer het gebied op wilt, neemt u dan ingang 2 aan de Kneuterstraat. Hier zijn slagbomen waar voertuigen van 6 tot 15 meter naar binnen kunnen. Er is onlangs een nieuwe weg aangelegd op het recreatiegebied die de parkeerplaatsen achter ingang 2 verbindt met de parkeerplaatsen achter ingang 3. Houdt u rekening met het dubbele parkeertarief en een apart parkeerabonnement.

Duiken op Bussloo

Recreatiegebied Bussloo is erg geschikt om te duiken. Bussloo is ca. 12 meter diep en het zicht is 's winters ca. 5 m. en 's zomers ca. 3 m. De  bodem is overwegend zand en kleisegment en er groeien grassen, varens er riet. Veel voorkomende vissen zijn snoek, snoekbaars, aal, zoetwaterkreeft, baars, karper.

Daarnaast is er een onderwaterpark waar allerlei objecten te bekijken zijn. De aanwezige kunstmatige objecten zijn middels lijnen onderling verbonden. De lijn bevindt zich vanaf de trap bij de Schurinkshof (tussen golfbaan en restaurant De Middelburg) op 6 meter diepte. Objecten die te bezoeken zijn:
- een grote personenbus (ca. 50 zitplaatsten)
- bushalte
- vlonder
- bandenrif
- bootwrakje
- autowrakje
- onderwaterhuis
- buizenrif

Onderwaterkaart van Bussloo

Van Bussloo is een onderwaterkaart beschikbaar. Klik hier om het bestand te downloaden. Ook een satellietweergave (Google) is beschikbaar. Zie de afbeelding hieronder of klik hier om deze in groter formaat te bekijken.
De onderwaterkaart betreft de nieuwste versie van aug. 2014.

Of ga naar: https://mapsengine.google.com/map/viewer?hl=nl&authuser=0&mid=zqYm13d9edzw.kQJrDHOmYCz0 voor de meest actuele (wordt steeds bijgewerkt) kaart. 

Zwemmen & Zonnen op Bussloo

Als u naar Bussloo gaat om lekker bij te bruinen of te ontspannen kunt u kiezen uit vele stranden. Speciaal voor de naturisten is er het vrij gelegen naturistenstrand (auto-ingang 5). Voor gezinnen met kleine kinderen is er het kinderstrand met speeltoestellen (auto-ingang 1) . Er zijn schommels, een klimtoestel en waterspelletjes voor kinderen. Ook is er een volleybalveld. Let op! er is geen toezicht op het strand. Houd daarom kinderen continu in de gaten.  Klik hier voor meer informatie over veiligheid en toezicht. In het hoogseizoen (1 mei tot 16 september) zijn honden verboden.

Download hier gebiedsfolder Bussloo

Van Bussloo is een handige folder beschikbaar. Klik hier om de gebiedsfolder te downloaden.

Kinderstrand Bussloo

Het strand Withagen (bij de gelijknamige kiosk) op recreatiegebied Bussloo is ingericht en aangewezen als Kinderstrand. Hier staan een heleboel leuke speeltoestellen, waar de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken, terwijl u al zonnend en zwemmend een oogje in het zeil kan blijven houden.